Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagyományaink a hangulatteremtés fontosságát, a közös ünneplés örömét és a másoknak való örömszerzés élményét mutatják meg. A karácsonyi és húsvéti készülődés, a farsangi hangos télkergetés, a gyermeknapi arcfestés, találkozás a Mikulással, szüreti mulatság a Kolompos együttessel, az Anyák napi bensőséges köszöntés változatossá teszik hétköznapjainkat. Közelben több nyugdíjas otthon is található. Anyák napján és Karácsonykor óvodásaink apró, maguk készítette ajándékokkal köszöntik az időseket.

Szüret: Közösen szőlőt szemezünk. A gyerekek figyelik a szőlő préselését, megkóstolják a mustot, pogácsát eszegetnek, mulatoznak, énekelnek, táncolnak - a Kolompos együttes húzza a talpalávalót.

Kép

Állatok világnapja: A gyerekek ellátogatnak a Fővárosi Állat és Növénykertbe

 

Mikulás: A Mikulás meglátogatja a gyerekeket. Új játékokat hoz a csoportoknak, minden gyereknek kis csomagot ajándékoz. A gyerekek verssel, énekkel köszöntik. A nap lényege az örömteli várakozás és a találkozás megélése, az új játékok birtokbavétele.

Karácsony: Hangulatteremtésre törekszünk és az ünnep előkészítésére. Érzelmi ráhangolódás, adventi koszorú készítése, ajándékkészítés, vers - ének tanulás, gyertyagyújtás, óvoda helyiségeinek feldíszítése, mézeskalácssütés.

Húsvét: Különféle technikák alkalmazásával tojást díszítünk.  A csoportszobákat, folyosókat ünnepi díszbe öltöztetjük. Az óvoda udvarán elrejtett csokitojásokat csoportonként keresik meg a gyerekek.

Farsang: A gyermekek jelmezbe öltöznek. "Hangos mulatozással kergetjük el a telet."

Nemzeti ünnep: A gyermekek ünneplőbe öltöznek, az általuk készített zászlókkal, kokárdákkal díszítik az óvoda udvarát és a Petőfi - szobrot.

Föld napja: Kertalakítás, kertszépítés történik. A gyerekek palántát hoznak, maguk ültetik kicsi kertjükbe. Ők locsolják, vigyázzák és figyelik a palánták növekedését, virágzását.

Anyák napja: A gyermekek ajándékot készítenek  és az ünnep előtti pénteken köszöntik anyukájukat. Amikor értük jön, bekísérik Őt a csoportba, leültetik a feldíszített asztal mellé és elmondják a verset, eléneklik az éneket. Átadják a virágot, ajándékot. A nagymamákat is szeretettel várják, Őket is hasonló módon köszöntik.

Gyermeknap: Sok meglepetésben részesülnek a gyerekek. Vidám versengésben vesznek részt. Ugrálóvár, arcfestés, elektromos kisautók használata teszik változatosabbá a programot.

Évzáró: Minden csoport rövid műsort állít össze az egész évben tanult versekből, dalokból, mondókákból.

Ballagás: Az iskolába induló gyermekek búcsúztatása. Az összegyűlt csoportok énekkel, verssel köszönnek el tőlük. Az óvodától ajándékfüzetet, ceruzát kapnak.

Évzáró műsor után ballagótarisznyát, virágot kapnak, énekelve járják körbe az óvodát.