Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért jó a Fóti Oviba járni?

"Mert itt az óvó nénik és a dadus nénik szeretnek bennünket. Mindig mosolygósak, jó kedvűek."

"Nekünk azért szabad sírni, ha reggel nehéz elválni anyutól vagy aputól; ha megütjük magunkat és akkor is, ha elveszik kedves játékunkat. Ők megvigasztalnak, megtörlik az orrunkat, szemünket és már nem is vagyunk olyan szomorúak."

"Mi inkább vidámak vagyunk, mert hamar találunk barátokat és sok érdekes játék van itt."

"Az a legjobb, mikor kimegyünk a kertbe. Ott annyit futkározunk és kiabálunk, amennyit csak akarunk, de verekedni azt nem szabad, hanem mindent meg kell beszélni."

"Szeretünk mászókázni, hintázni, labdázni, motorozni, biciklizni. Ha nyáron meleg van, mezitláb játszhatunk a homokban, fűben."

"Télen is sokat vagyunk kint, mert hóembert építhetünk és szánkózni is tudunk a domboldalról. Nagyon tetszik, mikor a szánkónk messzire megy, vagy leborulunk róla."

"Ősszel szüreti mulatságot tartunk, a Kolompos együttes zenéjére énekelünk, táncolunk. Finom mustot ihatunk, amivel délután anyut és aput is megkínálhatjuk."

"El szoktunk menni az Állatkertbe, múzeumokba és egész napos kirándulásra a szentendrei Skanzenbe vagy a Piliscsévi Játszóparkba. Ebben az a legjobb, hogy azt esszük, amit otthonról hozunk és nem kell lefeküdni. Délután az óvoda előtt apu vagy anyu vár ránk, aki hazavisz, mert addigra nagyon elfáradunk."

"Mikor nagyobbak vagyunk, elmegyünk Karácsonykor és Anyák napján az idősek otthonába, hogy verssel és énekkel mosolyt csaljunk az arcukra. Ők persze sokszor sírnak - az óvó nénik azt mondják, hogy örömükben - de mi ezt nem egészen értjük."

"Ha érdekel, milyen vidám itt a gyerekek élete, akkor gyere el ide és te is legyél a játszópajtásunk!"